Sportspress.be onthult shortlists

Sportspress.be geeft de shortlist (top 3) vrij van de kandidaten voor de trofeeën van Sportman, Sportvrouw, Belofte, Ploeg, Coach en Paralympiër van het Jaar. De winnaars worden op zaterdag 21 december tijdens het Sportgala in Schelle (Antwerpen) bekendgemaakt.Wielrenners Victor Campenaerts, Remco Evenepoel en Wout van Aert zijn de drie overgebleven kanshebbers voor de trofee Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen gaat het tussen turnster Nina Derwael, zevenkampster Nafi Thiam en Belgian Cat Emma Meesseman. Bij de vrouwen kan Derwael zichzelf opvolgen. De wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers haalde het vorig jaar van Thiam en Meesseman. Bij de mannen is het al zeker een wielrenner die de opvolger wordt van Rode Duivel Eden Hazard. Voor de eerste keer eindigen er drie wielrenners in de top drie.

Bij de beloften gaat het tussen veldrijder Thibau Nys, gewichthefster Nina Sterckx en voetballer Yari Verschaeren. Bij de ploegen strijden de Belgian Tornados (atletiek mannen), Red Lions (hockey mannen) en Rode Duivels (voetbal) om de trofee.

Bij de coaches zijn Jacques Borlée (atletiek), Philippe Clement (voetbal) en Shane McLeod (hockey) de kanshebbers. Laurens Devos (tafeltennis), Peter Genyn (atletiek) en Joachim Gérard (tennis) maken kans op de trofee voor de Paralympiër van het Jaar.